SOLICITUDES E PERMISOS
Pódense tramitar no teléfono 902 112 000 ou nas oficinas da Consellería de Medio Rural ( Dirección Xeral de Montes e Industrias Forestais, delegacións provinciais, distritos forestais )
-O prazo para facer a queima é de 7 días desde que se concede o permiso.
-Recoller a autorización na oficina que che indiquen e levala sempre contigo
-No caso das comunicacións, anotar o número da notificación da queima.
TIPOS DE QUEIMAS
Queimas de restos agrícolas amoreados e forestais.
Están totalmente prohibidas nas épocas de perigo alto de incendio e só se farán cando non haxa outro xeito de eliminar estes restos.
As queimas de restos agrícolas precisan comunicación e as queimas de restos foresais, autorización da Consellería de Medio Rural.
Queimas controladas
Son aquelas realizadas para o control do mato como medida preventiva.
Precisan da presenza de técnicos autorizados e dos servizos de extinción de incendios.
Consellos para as queimas
– Non facer as queimas se vai vento
– Realizar as queimas durante o día, rematalas 2 horas antes do solpor e interrompelas no caso de levantarse o vento.
– Facer unha devasa perimetral de polo menos cinco metros
– Ter controlada a zona que se vai queimar.
– Non facer nunca as queimas só.
– Vixiar que o lume quede ben apagado.
-Levar sempre o DNI, o teléfono móbil e o número da comunicación ou copia da autorización.
PARA DAR ALARMA DE INCENDIO FORESTAL
Chama ó número 085
Se a liña estivese ocupada pódese chamar ó 112
Para dar alarma de actividade incendiaria chamar á Garda Civil ó teléfono 062
Todas estas chamadas son gratuítas.
0 comentarios